St Iria da Azoia
St Iria da Azoia
TYPE Healthcare
LOCATION Loures, PT
In order to "lift" the building in the landscape, a hard and crude element was placed in the terrotory - a wall - able to adapt itself to the current landscape. The proposal aims to provide a building with good mobility, without using stairs or lifts so that the appropriation by the user is carried out immediately. This appropriation begins in outer space as the presence of the diagonal wall naturally directs the user to the entrance, demarcated by the reentrant volume on the main elevation. It is intended that the relation between outer and inner space be a constant, and that the scenographic and perspicuous effect is not restricted to the exterior, but extends into the inner space, creating a very close relation. The internal layout scheme is simplified and intuitive, generated around a central patio of great amplitude, that floods the interior space of natural light.
caxias flat
Caxias Flat
TYPE Residential
LOCATION Caxias, Oeiras, PT
Our client requested us to instil an image of contemporaneity on this 1980´s social building block. Its obsolete fragmented typology presented a series of small rooms, some devoid of natural light, storage, and an impractical living room.
Stork Stand
Stork Stand
TYPE Residential
LOCATION London, UK
The conceptual approach was created on the initial briefing presented by the client and on the potentialities of this revolutionary product (lightweight composite panel of stone and cork) in the construction sector.
Quinta Cladding Design
Quinta Cladding Design
TYPE Residential
LOCATION Kingston Upon Thames, London, UK
Our office has been invited to provide a design consultancy service for a very important stone supplier in Portugal for a job located in Kingston Upon Thames, London (UK) for both exterior and interior finishes.
flat1
flat1
TYPE Residential
LOCATION Amadora, PT
The main objective of this project is to to instill an image of contemporaneity adapted to the modern way of living. Its small size typology presented series of challenges that needed to be solved. The intervention aimed to erase these faults by clarifying the uses of a small 1 bed flat and creating areas of natural sun light on the social and private spaces (living room and bedroom) and relocating the kitchen/storage spaces to the center of the property - adjacent to the bathroom - to work as an efficient flat core unit.
Beloura House
Beloura House
TYPE Residential
LOCATION Sintra, PT
The design consists of three floors (garage at the basement) comprising at ground floor with living and dinning rooms with generous areas, entrance hall, master suite, kitchen and a guest bathroom.
Tojal House
Tojal House
TYPE Residential
LOCATION Sátão, Viseu, PT
Conceptually considered as a granite box with 700mm thickness walls, the strategic approach starts when the ashlar blocks are filled by thin black window frames, revealing the basic organization of the interior spaces and giving the balance of the existing built vertical surfaces.